Ива Костовска, стипендистка од Фондот за талентирани средношколци “Таленти денес – лидери утре„

News

Ни преставува задоволство да го споделиме со вас искуството на Ива Костовска, стипендистка од стипендистка од Фондот за талентирани средношколци “Таленти денес – лидери утре„ со овозможеното менторство од страна на фондацијата МК2025.

“Воведувањето на менторството од страна на фондација е навистина прекрасно. Самата средба со менторот и можност за разговор и советување ми причинување лично задоволство, бидејќи грижата и посветеноста на фондацијата и нејзините вработени е навистина за пофалба. Особена радост ми причинува тоа што добив менторка која е спремна да ми понуди помош и подршка како во изборот на идна професија така и во мојата лична професионална надоградба, што е потреба на секоја млада личност во крајната година од средното образование.„

Во оваа прилика и пожелуваме многу успех и ја бодриме нашата Ива во сите нејзини идни предизвици.