Македонија2025

Хибриден самит 2020 – Преглед

0
+
Online учесници
0
+
B2B Состаноци
0
+
Објави во медиуми
0
дена
Пренос во живо на Македонската радио телевизија
0
+
Прегледи на страницата

Самитот Македонија2025 е главен регионален собир што служи како платформа за споделување знаење, поврзување на организации и инспирација за промена во Југоисточна Европа.

Поради околностите предизвикани од пандемијата КОВИД-19, Самитот оваа година ќе се одржи во хибриден формат за прв пат и ќе се фокусира на светот за време и по глобалната здравствена и економска криза. Учесниците на Самитот ќе обезбедат дискусија, знаење и искуствена размена меѓу владите, медицинските претставници, академските институции, деловните субјекти, невладините организации и другите претставници на високо ниво.

 

1ви Декември, 2020

 

(EN) Vera Stavroff

(EN) Vera Stavroff

Chair of the Board of Directors at Macedonia2025

Извинете, овој запис е достапен само на англиски јазик.

(EN) Nikica Mojsoska – Blazevski

(EN) Nikica Mojsoska – Blazevski

CEO Macedonia2025

Извинете, овој запис е достапен само на англиски јазик.

(EN) Zoran Jovanovski

(EN) Zoran Jovanovski

Advisor to the Managing Board of the Economic Chamber of Macedonia

Извинете, овој запис е достапен само на англиски јазик.

(EN) Zoran Zaev

(EN) Zoran Zaev

Prime Minister of North Macedonia

Извинете, овој запис е достапен само на англиски јазик.

Kate Marie Byrnes

Kate Marie Byrnes

US Ambassador to North Macedonia

Извинете, овој запис е достапен само на англиски јазик.

(EN) David Geer

(EN) David Geer

Head of the EU Delegation to the Republic of North Macedonia

Извинете, овој запис е достапен само на англиски јазик.

(EN) David East

(EN) David East

Head of FDI and Product Strategy, Bureau van Dijk

Извинете, овој запис е достапен само на англиски јазик.

(EN) Viktor Mizo

(EN) Viktor Mizo

Member of the Board of Directors, Macedonia2025 

Извинете, овој запис е достапен само на англиски јазик.

 

2ри Декември, 2020

 

(EN) Borut Štrukelj

(EN) Borut Štrukelj

University Professor, Member of Covid-19 Vaccine Development Team

Извинете, овој запис е достапен само на англиски јазик.

(EN) Gjorgje Vojnovic

(EN) Gjorgje Vojnovic

Chief Executive Officer, Triglav Osiguruvanje AD, Skopje

Извинете, овој запис е достапен само на англиски јазик.

(EN) Andrew Wrobel

(EN) Andrew Wrobel

Founding Partner at Emerging Europe

Извинете, овој запис е достапен само на англиски јазик.

(EN) Andy Pejkoff Sr.

(EN) Andy Pejkoff Sr.

Founder of Niagara Bottling, US

Извинете, овој запис е достапен само на англиски јазик.

(EN) Nino Zambakhidze

(EN) Nino Zambakhidze

Chairwoman, Georgian Farmers Association, Georgia

Извинете, овој запис е достапен само на англиски јазик.

(EN) Angelka Peeva Laurencic

(EN) Angelka Peeva Laurencic

Managing Director, ImagePR

Извинете, овој запис е достапен само на англиски јазик.

(EN) Ivan Bogdanović

(EN) Ivan Bogdanović

Stara Sokolova Global

Извинете, овој запис е достапен само на англиски јазик.

(EN) Arben Halili

(EN) Arben Halili

General Director of Normak Investment Group AD Tetovo

Извинете, овој запис е достапен само на англиски јазик.

(EN) Hardy Pemhiwa

(EN) Hardy Pemhiwa

Group CEO & Managing Director at Econet Global Limited, South Africa

Извинете, овој запис е достапен само на англиски јазик.

(EN) Mike Zafirovski

(EN) Mike Zafirovski

Co-founder and Member of the Board of Directors at Macedonia2025

Извинете, овој запис е достапен само на англиски јазик.

 

3ти Декември, 2020

 

(EN) Susan Niczowski

(EN) Susan Niczowski

Founder and President at "The Summer Fresh Salads Inc.", Canada

Извинете, овој запис е достапен само на англиски јазик.

(EN) John Bitove

(EN) John Bitove

Co-founder and Member of the Board of Directors at Macedonia2025

Извинете, овој запис е достапен само на англиски јазик.

(EN) Aleksandra Miloseska

(EN) Aleksandra Miloseska

Strategy and Business Development Consultant

Извинете, овој запис е достапен само на англиски јазик.

Nikola Ljushev

Nikola Ljushev

CEO at Makedonski Telekom

Извинете, овој запис е достапен само на англиски јазик.

Goran Sladic

Goran Sladic

General Manager at Pivara Skopje AD

Извинете, овој запис е достапен само на англиски јазик.

(EN) Mihael Solter

(EN) Mihael Solter

General Manager Philip Morris TKP DOO Skopje

Извинете, овој запис е достапен само на англиски јазик.

(EN) Antonio Argir

(EN) Antonio Argir

CEO, CMO, President of the Management Board at NLB Banka AD Skopje

Извинете, овој запис е достапен само на англиски јазик.

(EN) Maja Stevkova Shterieva

(EN) Maja Stevkova Shterieva

CFO at Komercijalna Banka AD Macedonian Banking Association, President

Извинете, овој запис е достапен само на англиски јазик.

(EN) Stevo Pendarovski

(EN) Stevo Pendarovski

President of the Republic of N. Macedonia

Извинете, овој запис е достапен само на англиски јазик.

(EN) Nevenka Dimitrova

(EN) Nevenka Dimitrova

Member of the Board of Directors, Macedonia2025

Извинете, овој запис е достапен само на англиски јазик.

Кати Ицева

Кати Ицева

Член на одборот на директори, Македонија2025

Извинете, овој запис е достапен само на англиски јазик.

Нена Манчев

Нена Манчев

Mенаџерка на програмите за лидерски и образовен развој во Македонија2025

Нена Манчев е менаџерка на програмите за лидерски и образовен развој во Македонија2025. Дипломирала на Економскиот факултет при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ – Скопје на отсекот за општа економија.

Претходното искуство на Нена Манчев е во јавната администрација каде има работено како раководителка на Одделението за административна поддршка и координација во Фондот за иновации и технолошки развој, како и раководителка на Кабинетот на министерот за финансии при Министерството за финансии на Република Северна Македонија.

Пред да го започне својот ангажман во јавната администрација, Нена има стекнато значајно работно искуство, од околу 15-тина години, во граѓанскиот сектор, работејќи во германската фондација Фридрих Еберт, канцеларијата во Скопје. Таа претежно работела во развивање и спроведување на консултантски програми од областа на политичкото образование, зајакнување и унапредување на политичкиот дијалог и капацитетите на политичките партии, како и програми во областа на развој на социо-економски политики, проекти за социјални праведни реформи, активно граѓанско учество и ангажирање и подобрување на учеството на граѓаните и младите во социјалните дискусии и процесите на донесување одлуки. Нена има особено богато знаење и искуство за концептуализирање и организирање регионални платформи и програми на ЈИЕ, политички и експертски програми за високи политичари/службеници и експерти од Германија и земји-членки на ЕУ, како и за претставници на истите од регионот на ЈИЕ. За време на нејзината кариера во Фондацијата, покрај позицијата координаторка на програми, паралелно цели 6 години таа била на позициите раководителка за финансии и сметководство, а две години работела како раководителка на канцеларијата.

 

Спонзори

 

 

Медиумски партнери