AnnouncementsPress Releases

Во декември ќе се одржи деветото издание на Самитот Македонија2025 – За првпат во хибридна/ дигитална форма

Скопје, 24.11. 2020 – Деветото издание на Самитот Македонија2025, за првпат ќе се одржи во хибридна/ дигитална форма од 1-ви до 3-ти декември 2020 година (15:30 – 17:30 ч.) преку онлајн конференциската платформа hopin.com. Самитот Македонија2025 е врвен регионален настан кој претставува платформа за споделување знаења, поврзување на бизнисите и поттикнување промени во регионот на…

Read more
AnnouncementsPress Releases

Македонија2025 е една од партнерските организации на Претседателскиот центар за политичко образование

Во саботата во Скопје се одржа инаугуративен настан на Претседателскиот центар за политичко образование, еден од клучните проекти во изборната програма на претседателот Стево Пендаровски, кој се реализира во насока на заложбите за јакнење на демократските политички вредности, промоција и заштита на човековите права и слободи, политичкиот плурализам, меѓусебната толеранција, заедништво и солидарност. На настанот,…

Read more
AnnouncementsPress Releases

Премиерот Заев и одборот на Македонија2025: Фокус кон креирање на долгорочни политики за економски развој

Вложувања во образование и зајакнување на човековиот капитал, иновации, инвестиции, подобрување на деловниот амбиент, почитување на демократските темели на општеството, борба со корупцијата и грижа за животната средина беа теми на онлајн состанокот на претседателот на Владата на Република С. Македонија, Зоран Заев и заменик-претседателот за економски прашања, Фатмир Битиќи со одборот на Македонија2025, претседателката…

Read more