Гласот на бизнис секторот е женски

петок, der 18. јануари 2019

(EN) EVROSIMOVSKI Consulting: Companies Should Explore the True Potential of Their Business by Applying to the Bitove Family Entrepreneurship Program

среда, der 9. јануари 2019

Македонија2025 е фокусирана на развивање на лидерските, менаџерските и претприемачките капацитети на македонските бизнис лидери на денешницата и иднината

понеделник, der 5. ноември 2018

Претседателот Реган би ги поддржал даночните реформи на претседателот Трамп

четврток, der 1. ноември 2018

(EN) Andrew Wrobel: Southeast Europe Offers Great Opportunities for Foreign Investors and Companies that Would Like to Trade with the Region

понеделник, der 29. октомври 2018

(EN) Kati Iceva: In an Era when Computing is Being Embedded in all Aspects of the Real World, Digital Transformation Becomes Crucial to Businesses and Organizations

недела, der 21. октомври 2018

(EN) Catherine Constantinides: To be Part of the 100 Young Mandela’s of the Future is not just an Honor, but also an Immense Responsibility!

петок, der 19. октомври 2018

(EN) Interview with Christian Rupp – Speaker at the Macedonia2025 Summit

четврток, der 18. октомври 2018

(EN) Global Forecasts and the Untapped Trade Potential of the Western Balkans

четврток, der 18. октомври 2018

(EN) Interview with Scott Resnick – “Entrepreneur Evangelist”

четврток, der 18. октомври 2018

Интервју со господин Игор Тулевски, извршен директор на Кардиолошки центри – Холандија

среда, der 25. јануари 2017

Интервју со Вера Ставроф – ПОТЕНЦИЈАЛОТ ЗА ОРГАНСКО ПРОИЗВОДСТВО ВО МАКЕДОНИЈА Е ОГРОМЕН

четврток, der 15. декември 2016

(EN) Macedonia 2025 Summit Speaker interviews

петок, der 2. декември 2016

“Секој може да и помогне на Македонија со тоа што едноставно ќе се гордее со неа” – Владимир Робевски, извршен директор на iSourcе во Македонија

понеделник, der 29. август 2016

Интервју со Петар Спасески од Hatch

понеделник, der 22. август 2016

ORO LUXURY WATER на Исак Трпески, Австралијанец со македонско потекло, добитник на златен медал за најдобра природно газирана вода во светот

среда, der 17. август 2016

Давид Цуклевски за Македонија2025: Подготвен сум да го вложам својот интелектуален капацитет со цел да придонесам кон развојот на мојата земја

вторник, der 26. јули 2016

Евалд Коениг, професионалец во областа на туризмот, еден од главните промотери на Македонија и нејзиниот туристички потенцијал

понеделник, der 18. јули 2016

(EN) Interview with Salih Music: Find out how Macedonia2025 helped inspire a professionals diaspora organization in Bosnia

четврток, der 23. јуни 2016

Интервју со Михаил Ангел, инвеститор од Македонската дијаспора и сопственик и директор на Ангелус Енерџи

понеделник, der 25. април 2016

Интервју со Никола Ќурчиски, докторанд и Здравко Луковски, магистрант на Руската претседателска академија и поддржувачи на МК2025

петок, der 15. април 2016

Со ваков ентузијазам Македонија може да прерасне во лидер во аквапониското органско производство

вторник, der 12. април 2016

Интервју со Крис Поповски-Ко-основач на компанија SIgnori, компанија која го освојува и домашниот и светскиот пазар од денот кога е основана

четврток, der 24. март 2016

Lynx Animation од Скопје се спрема да освои гледачи низ целиот свет; Основачот Алан Кастијо советува како да започнеш бизнис и да опстанеш на долг рок

вторник, der 16. февруари 2016

(EN) Discovering Lakeview Hotel – a Macedonian Diaspora Investment on Lake Prespa

петок, der 15. јануари 2016

Интервју со Џо Грини, Директор на West Business Innovation Center во Ирска: Скромното потекло прави луѓето да станат изумители и креатори

понеделник, der 14. декември 2015

(EN) Macedonian diaspora professional begins production of raw-vegan snacks in her native town

среда, der 2. декември 2015

Jim Dunn, Pacific Institute Project Director and Macedonia Summit Speaker: To change the behavior or performance it is necessary to change beliefs

четврток, der 12. ноември 2015

(EN) Interview with Metodija Papazoski – Cofounder and Vice President of EMBS Group and Speaker at the Macedonia Economic Summit

среда, der 4. ноември 2015

Interview with Sonja Smuc – Managing Director of the Slovenian Managers’ Association

среда, der 4. ноември 2015

Interview with Viktor Gruev, researcher who develops sensory technologies in the medical field

вторник, der 27. октомври 2015

John Bitove interview for Economija & Biznis – Our Purpose is to Help Macedonia in Every Possible Way

недела, der 18. октомври 2015

Mile Terziovski, Honorary Member of Macedonia2025 and Dean of Curtin Graduate School of Business Interview for Ekonomija i Biznis

недела, der 19. јули 2015

Mega Interview with Lou Naumovski, VP of Kinross Gold and Honorary Member of MK2025: On gold mines, Visa in Russia, Faith in Macedonia and more

четврток, der 2. јули 2015

Интервју со Џон Лазароу, експерт за финансии и инструктор на Лидер проектот во Македонија: Капитализмот се заснова на неуспех!

вторник, der 23. јуни 2015