Youth Diaspora Voices

Од јуни 2019 година, започнавме со нова онлајн кампања наречена „Youth Diaspora Voices“. Оваа иницијатива ги промовира успешните млади професионалци од Македонската дијаспора ширум светот, а со тоа им дава можност да ги зајакнат своите врски со татковината. Исто така, ги потенцира нивните достигнувања и успешни приказни, што пак претставува одлична промоција на нашата земја. Меѓу другото, кампањата има за цел да инспирира што поголем број на млади луѓе од македонско потекло подобро да се запознаат со Македонија2025 и понатаму да се вклучат во нашите програми/ активности.

понеделник, der 5. август 2019 in Announcements,

(EN) Youth Diaspora Voices: Stojanche Gjorcheski, ASU Graduate in Aeronautical Management Technology with major in Air Traffic Control

Извинете, овој запис е достапен само на англиски јазик.

Прочитај Повеќе
среда, der 3. јули 2019 in Announcements,

(EN) Youth Diaspora Voices: Stefani Gjorcheska, ASU Graduate in Genetics and Cell-Developmental Biology

Извинете, овој запис е достапен само на англиски јазик.

Прочитај Повеќе