Македонија2025 организира бизнис форуми и мрежни настани за да ги презентира капацитетите на домашната индустрија и да им помогне да се поврзат на компаниите и поединците од Македонија и од целиот свет. Нашите тркалезни настани се фокусирани на одделни сектори, како и дискусии од областа на индустријата за македонските бизнис лидери и извршни директори.

Во 2015 година ја инициравме првата конференција за вмрежување во Париз, чија цел беше да се ангажираат професионалците од Македонија низ цела Европа. Во 2016 година се одржа сличен настан во Виена, а во 2017 имавме сличен настан и во Шведска.

Ние, исто така организираме „B2B“ конференции, насочени кон промовирање на Македонија како конкурентна инвестициска локација и центарот за бизнис во Европа, Северна Африка и Блискиот Исток. Како конференциски организатор MK2025 ја координира бизнис делегација од Македонија кои се подготвени за соработка и се заинтересирани да го прошират своето работење на пазарите во Северна Америка. На конференциите има индустриски лидери од приватниот и јавниот сектор.