Филип Тодосов, стипендист на Фондот „Таленти денес – лидери утре“ продолжува да реди успеси!

Филип Тодосов, стипендист на Македонија2025, матурант во средното училиште „Орце Николов“ во Скопје и најмладиот Full Stack Web Developer во Македонија, продолжува да реди успеси! Веднаш по самото добивање на стипендијата, Филип ја заврши академијата за програмирање Code Academy и ја започна тримесечната пракса во реномираната ИТ компанија CodeDesk. „Таму имав прилика не само да…

Read more

Ана Наумоска, стипендистка на Фондот „Таленти денес – лидери утре“ продолжува да реди успеси на повеќе полиња!

Ана Наумоска, стипендистка на Македонија2025 и талент по хемија и биологија, продолжува да реди успеси на повеќе полиња! Откако ја доби стипендијата од Фондот за талентирани средношколци и студенти „Таленти денес – лидери утре“, таа учествуваше на Образовното рандеву – Младинска Асоцијација на Средните Стручни училишта во Македонија – МАССУМ како претставник на нејзиното училиште…

Read more
AnnouncementsPress Releases

Доделени десет стипендии за талентирани средношколци и студенти

Фондот за поддршка на талентирани средношколци и студенти „Таленти денес – лидери утре“ овозможува развој на младите преку менторство, обуки, пракса и учество на меѓународни натпревари Скопје, 22.05.2019 – Фондот за поддршка на талентирани средношколци и студенти „Таленти денес – лидери утре“ на  меѓународната невладина организација Македонија 2025 им додели 10 стипендии на талентирани млади…

Read more