Таленти денес – Лидери утре: Давид Лазароски

Давид Лазароски e стипендист на Македонија2025 кој поседува огромен талент по програмирање и роботика. Давид е од Прилеп, Македонија, има 21 годинa и реди огромни постигнувања во сферата на програмирањето и роботиката. Тој е ИКТ иноватор и моментално е студент на факултетот ФИНКИ во Скопје, Македонија. Имено, тој е прогласен за Балкански првак на ,,Природно…

Read more

Таленти денес – лидери утре: Димитар Џорлев

Димитар Џорлев е стипендист на Македонија2025 и е ученик во втора година во СОУ „Јане Сандански” во Струмица. Димитар има освоено многубројни награди и има учествувано на повеќе интернационални олимпијади по математика, информатика, биологија и географија, на државно и меѓународно ниво. Во 2018 година тој го земал златниот медал на Јуниорската Математичка Олимпијада. Истата година,…

Read more

Македонија2025 со Поддршка за Талентираните Млади: Отворен Повик за Стипендирање на Десет Средношколци

Меѓународната невладина организација Македонија2025 го отвори повикот за прием на апликации во склоп на Фондот за поддршка на талентирани млади за тековната 2021/2022 година. По успешноста на пилот-проектот, Македонија2025 обезбеди средства за финансиска поддршка на талентирани млади од Македонија во периодот од 2019-2022. Во текот на оваа година, ќе се стипендираат 10 индивидуи, при што…

Read more