Заврши 12-то издание на обуката за развој на бизнис и претприемништво – Лидер проектот во организација на Македонија2025

На 25-ти мај заврши дванаесеттото издание на обуката за развој на бизнис и претприемништво – Лидер проектот – целосно бесплатна десетдневна обука, каде по комплетирањето на финалните презентации, учесниците се стекнаа со сертификат од реномираната канадска школа за бизнис Ајви. Вчера се одржа официјалното затварање на врвната обука за развој на деловни вештини и претприемништво…

Read more

Панел дискусија „Лидерство во политиката, бизнисот и спортот“ – Дали има заеднички именител?

Денес се одржа панел дискусија на тема „Лидерство во политиката, бизнисот и спортот: Дали има заеднички именител?“, организирана од страна на Претседателскиот центар за политичко образование и Македонија2025. Говорници на настанот беа: Претседателот на Република Северна Македонија, проф. Стево Пендаровски; Канадскиот бизнис лидер со македонско потекло, Џон И. Битов, Претседавач и главен извршен директор на Obelysk, Со-основач и член…

Read more