Announcements

Виртуелна средба со добитниците на специјална награда од Македонија2025 во склоп на О2 Предизвик 2

Денеска одржавме виртуелна средба со тројца од финалистите во рамките на јавниот повик за справување со климатски промени О2 Предизвик – 2, кои се добитници на специјалната награда од Македонија2025. Станува збор за следните компании: ЦСП ТЕК – Фотоника (Скопје), Бионовел Плус Доо – Справување со отпад од лушпи од јајца и производство на додатоци…

Read more
Announcements

Микро, мали и средни компании можат да аплицираат на Програмата за претприемачи-Битов во соработка со CESO SACO

Микро, мали и средни компании имаат шанса да добијат врвно менторство од познати канадски консултанти Што претставува Програмата за претприемачи-Битов? Програмата за претприемачи-Битов, е основана во соработка со CESO SACO (Canadian Executive Service Organization). СЕЅО SACO е канадска организација со 50 годишнo искуство во областа на меѓународниот економски развој. Организацијата работи на развој на приватниот…

Read more
Announcements

Bogdan Damjanovic: The Bitove Family Entrepreneurship Program Assists the Development of Managerial and Entrepreneurial Capacities of Business Leaders

We had the opportunity to talk with Bogdan Damjanovic, CESO SACO Volunteer Advisor and speak about his experience at Rudnici Banjani AD Skopje, as part of the Bitove Family Entrepreneurship Program  What is your overall impression from the Bitove Family Entrepreneurship Program?  My overall impression is that the program run very well and is well-integrated…

Read more
Announcements

Олга Рајчиќ: Битов-програмата за претприемачи на бизнисите им нуди поинаква можност за развој

Со Олга Рајчиќ, Менаџер за производство во „Рудници Бањани АД Скопје“ зборувавме за нејзиното искуство во склоп на Битов-програмата за претприемачи во соработка со CESO SACO и Македонија2025 Како Македонија2025 преку програмата ви помогна во развивањето на идејата и работењето на бизнисот? Олга Рајчиќ: Битов-програмата за претприемачи во соработка со CESO SACO и Македонија2025 на…

Read more