AnnouncementsSTEM it like a girl

AЈДЕ ЗАЕДНИЧКИ ДА ИНСПИРИРАМЕ ПОВЕЌЕ ДЕВОЈКИ ВО СТЕМ!

Во рамки на нашата кампања “AЈДЕ ЗАЕДНИЧКИ ДА ИНСПИРИРАМЕ ПОВЕЌЕ ДЕВОЈКИ ВО СТЕМ!„, за оваа недела мотивациската порака до сите млади девојки е споделена од  Проф. д-р Марија Чундева-Блајер, Професорка на Факултетот за електротехника и информациски технологии-Скопје при Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје. Нејзината порака е куса и гласи “Труд и постојаност”. Проф. д-р Марија Чундева-Блајер, дипломирала…

Read more
AnnouncementsSTEM it like a girl

СТЕМУВАЈ КАКО ДЕВОЈКА / ПОТКАСТ СО OЛГА РАЈЧИЌ

Ни претставува задоволство да Ви го претставиме седмиот поткаст од серијалот поткасти за проектот „СТЕМувај како девојка„, каде се дружиме со Олга Рајчиќ, ко–основачка на апликацијата Челинџер и дознаваме малку повеќе за нејзината мотивацијата за избор на образование и професија во СТЕМ областа.   Олга Рајчиќ работи во семеен бизнис и воедно е една од ко-основачите…

Read more
Announcements

ПОВИК ЗА СТУДЕНТСКА ПРАКСА

Вложи во себе, вложи во своето знаење и потенцијална можност за твое идно вработување! Македонија2025 објавува повик за пријава на студенти од сите високообразовни институции во државава да аплицираат за можност да остварат практично искуство во некоја од нашите компании партнери. Нашата организација континуирано инвестира во развојот на младите луѓе, и преку оваа програма нудиме…

Read more
Announcementsohridcamp

Соопштение за медиуми ОХТЕК

Заврши вториот Камп за високо-технолошка извонредност во Охрид, на Македонија2025 Охрид, 16 јули, 2022 – Македонија2025 по втор пат го одржа Кампот за високо-технолошка извонредност во Охрид, во периодот од 10-16 јули. На Кампот учествуваа шеснаесет млади на возраст од 10 до 15 години од земјава, како и млади  со македонско потекло од Америка, Аврстрија,…

Read more