Генерални препораки во насока на намалување на бирократскиот товар

Погледнете го нашето ново видео на тема „Генерални препораки во насока на намалување на бирократскиот товар”, кои произлегуваат од истражување на Македонија2025 за висината на бирократскиот товар во Македонија спроведено во 2020 год:     Видеото е дел од проектот „Кон намалување на бирократскиот товар” поддржан од Civica Mobilitas и INESS.

Read more

Ајде заеднички да инспирираме повеќе девојки во СТЕM!

Македонија2025, во партнерство со Фондацијата Ана и Владе Дивац – Србија и Women In Tech Macedonia, Ве кани да се вклучите во активностите за мотивирање и поддршка на младите девојки за избор на образование и кариера во некоја од областите на СТЕМ (Science, Technology, Engineering and Mathematics). Веруваме дека со споделување на Вашата успешна приказна и искуства, заеднички ќе…

Read more
ActivitiesAnnouncements

Спектакл: Нијагарините водопади и „Си-ен“ кулата во Торонто блеснаа во боите на македонското знаме

Во чест на 30 годишнината од прогласувањето на независноста на Република Македонија, вчера вечерта Нијагарините водопади и „Си-ен“ кулата во Торонто беа осветлени со боите на македонското знаме. “Најсоодветно е кога Нијагарините водопади, признати како седмо светско чудо, ја признава 30 годишницата од независноста на  Македонија. Таа нескротлива моќ, убавината и силата на водопадите се симбол…

Read more