Македонија 2025 е добитник на Наградата за филантропија ОКО за 2019 година

Денеска се одржа свеченото доделување на наградите ОКО за 2019 и 2020 година, во која прилика Македонија 2025 е добитник на Наградата за филантропија ОКО за 2019 година во категоријата здружение/фондација за посебен придонес кон развој на филантропски практики во Македонија. Цел на Наградите за филантропија ОКО е да се препознаат и јавно истакнат компаниите, здруженијата…

Read more

AЈДЕ ЗАЕДНИЧКИ ДА ИНСПИРИРАМЕ ПОВЕЌЕ ДЕВОЈКИ ВО СТЕM!

“Мислам дека девојките треба да размислат за кариера проврзана со математика, наука и технологија бидејќи таквите професии диктираат се околу нас и ја обликуваат иднината на човештвото. Исто, не само што можете да бидете социјани, забавни и фит и да имате професија во STEM, туку кариерите поврзани со STEM се најдобро платени.” – Катица Ицева, Group…

Read more

Доделени сертификатите на учесниците на Првата Школа за политики

На 24 октомври, Претседателот Стево Пендаровски денеска им додели сертификатите на учесниците на Школата за политики при Претседателскиот центар за политичко образование, за 2021 година. Школата се реализираше преку четири едукативни семинари во периодот од март до ноември 2021 година, со учество на еминентни предавачи и обучувачи од државата и од странство. На школата партиципираа…

Read more