Announcements

Создавање и негување врски со дијаспората – примерот на Birthright Israel на Самитот на Македонија2025

Самитот на Македонија2025 во 2016 беше домаќин на разговорот помеѓу претседателот на организацијата Роберт Арсов, извршниот Директор на Birthright Israel (Таглит Израел) Гидеон – Гиди Марк и амбасадорот на Израел во Македонија Ден Орјан. Разговорот се водеше околу тоа како еврејската дијаспора и враќа на земјата што ја смета за нејзина природна и традиционална татковина. Фокусот на…

Read more