Announcements

Мајкл Стаклеф, сопственик на Macedonia Importers, Охајо: Ексклузивни производи на една од помалку познатите локации во Европа

Кажете ни нешто повеќе за вас и со што се занимавате? Јас сум прептриемач и активен инвеститор во бизниси од областа на комерцијалните недвижнини, продажбата на храна и пијалаци, како и меѓународниот бизнис развој. Секогаш кога можам, сакам да дадам свој придонес преку решавање на проблеми и поврзување на луѓето за остварување заеднички цели. Уживам…

Read more
Announcements

Инвестициите од дијаспората во Македонија сѐ уште не го покажале својот целосен потенцијал

77% од испитаницте би ја препорачале Македонија како добра дестинација за инвестирање. Меѓутоа, инвеститорите од дијаспората се соочуваат со многу потешкотии во отворањето и водењето бизнис во земјата. Владата треба да вложи повеќе напори во максимизирање на нивното влијание и привлекување на што е можно поголем број инвеститори од дијаспората. Сепак, допрва останува да се…

Read more