AЈДЕ ЗАЕДНИЧКИ ДА ИНСПИРИРАМЕ ПОВЕЌЕ ДЕВОЈКИ ВО СТЕM!

“Мислам дека девојките треба да размислат за кариера проврзана со математика, наука и технологија бидејќи таквите професии диктираат се околу нас и ја обликуваат иднината на човештвото. Исто, не само што можете да бидете социјани, забавни и фит и да имате професија во STEM, туку кариерите поврзани со STEM се најдобро платени.” – Катица Ицева, Group…

Read more

Доделени сертификатите на учесниците на Првата Школа за политики

На 24 октомври, Претседателот Стево Пендаровски денеска им додели сертификатите на учесниците на Школата за политики при Претседателскиот центар за политичко образование, за 2021 година. Школата се реализираше преку четири едукативни семинари во периодот од март до ноември 2021 година, со учество на еминентни предавачи и обучувачи од државата и од странство. На школата партиципираа…

Read more

АЈДЕ ЗАЕДНО ИНСПИРИРАМЕ ПОВЕЌЕ ДЕВОЈКИ ВО СТЕМ!

Биди пример и поддржи девојки во технологија! Македонија2025, во партнерство со Фондацијата Ана и Владе Дивац – Србија и Women In Tech Macedonia, Ве кани да се вклучите во активностите за мотивирање и поддршка на младите девојки за избор на образование и кариера во некоја од областите на СТЕМ (Science, Technology, Engineering and Mathematics). Веруваме…

Read more