ActivitiesAnnouncements

Македонија 2025 заедно со МАНУ, бизнис заедницата и институциите ќе работи на забрзана дигитализација преку „Дигитална иницијатива“

Забрзување на процесот на дигитализација и унапредување на дигиталните вештини на македонските граѓани и бизниси е главна цел на „Дигиталната иницијатива“ што ја иницира организацијата Македонија 2025. „Дигиталната иницијатива“ ќе се реализира преку широко партнерство со деловната и политичката заедница, како и научната фела, застапена преку Македонската академија на науките и уметностите (МАНУ). На денешната…

Read more

Македонија Попис 2021

ВАЖНА ИНФОРМАЦИЈА: РОКОТ ЗА ПОПИСОТ НА ДИЈАСПОРАТА Е ПРОДОЛЖЕН ДО 30 СЕПТЕМВРИ 2021 ГОДИНА Ги покануваме членовите на дијаспората кои имаат македонско државјанство да учествуваат во пописот на населението во 2021 година. Рокот е продолжен до септември 2021 година. Пописот во Македонија, кој беше планиран физички да се спроведе во април, најверојатно ќе биде одложен за септември…

Read more
Announcements

Марко Инѓилизов: Вистината е најмоќната алатка која сите ја поседуваме

Потекло Моето име е Марко, се презивам Инѓилизов. Роден сум и живеам во Велес, за мене омилениот град, најмногу бидејќи го чувствувам како свој.  Имам 16 години и учам во СОУ,,Гимназија Кочо Рацин”-Велес. Учењето го гледам како најголем предизвик, од причина што секојдневното примање на информации дава огромна задача истите да се селектираат, запомнат и…

Read more