Известување во однос на повикот за апликации за Фондот за поддршка на талентирани студенти

Почитувани, Ви благодариме на големиот интерес и апликации за стипендии од Македонија2025, во рамки на Фондот за поддршка на талентирани студенти за 2019 година. Ве известуваме дека заради внимателна селекција и проверка на обемната документација доставена од кандидатите, за резултатите од првичната селекција ќе бидете известени подоцна од првично поставениот рок, односно во периодот 16-19…

Read more
Press Releases

Нов главен извршен директор и претседавач на Македонија2025

Организацијата прославува 10 години работење за земјата Скопје (13.02.2019) – Македонија2025 денеска објавува неколку промени во раководниот тим, преоѓајќи во втората деценија постоење како невладина организација фокусирана кон помошта во градењето на посилна нација. Првата деценија ја одбележа огромен успех. Од 2008, организацијата има инвестирано 1 милион долари во програмите за лидерски развој, со кои…

Read more
Press Releases

Македонија2025 организира панел-дискусија за зајакнување на женското претприемништво

Меѓународната невладина организација Македонија2025, со особено задоволство Ве поканува на панел-дискусијата насловена „Жени-претприемачи и канадски експерти: Менторство, развој и одржливост“, која ќе се одржи во DoubleTree by Hilton – Скопје, на 31-ви јануари, од 11:00 до 13:00 часот. „На настанот присутните ќе дискутираат за искуствата и најдобрите практики поврзани со женското претприемништво во Канада и Македонија, најголемите предизвици…

Read more
Social Policy

Assessment of the Performance of Macedonia on the European Pillar of Social Rights (including the Social Scoreboard)

Donor: European Commission (DG Empl) and ICF consulting (UK) Time period: 10/2018-04/2019 Budget/grant: eur 7,500 The main purpose of the project was to assess the performance of Macedonia (as an EU candidate country) on the European Pillar of Social Rights. The aim of the country reviews is to provide DG EMPL (of the European Commission) with a synthetic…

Read more