Програма за развој на микро, мали и средни компании поддржана од Фондацијата Битов и CESO SACO Канада

За програмата Програмата им овозможува на македонските компании да бидат советувани и поддржани од искусни канадски консултанти со богато искуство и врвни достигнувања. Консултантите ќе работат на конкретните предизвици со кои се соочуваат македонските компании, придонесувајќи кон побрз раст, повисока конкурентиност и интеранционализација на компаниите. Секоја компанија ќе биде поврзана со консултант чија експертиза и…

Read more
ActivitiesAnnouncements

Македонија 2025 настан за поврзување

Македонија2025 срдечно Ве поканува на настан за вмрежување, кој ќе се одржи на 14 октомври, 2022 година, во 18:30 ET (“US eastern time” – источно време). Македонија2025 е водена од силната визија Македонија да стане водечка економија и најпросперитетна земја во регионот. Ние ја обликуваме иднината на Македонија преку промовирање одржлив економски раст кој ќе…

Read more

Македонија2025, Семос Eдукација и Цертиадриа нудат целосни стипендии за 200 млади лица за Microsoft обуки (PowerApplications и Azure Fundamentals)

Македонија2025, Семос Eдукација и Цертиадриа им нудат на 200 млади лица од Македонија на возраст 14-20 години единствена можност да ги подобрите своите дигитални вештини и да станат дел од дигиталниот свет. Еден од приоритетите на Македонија2025, како организација со примарен фокус на економски и лидерски развој, е зголемување на дигиталната писменост на населението, а…

Read more
ActivitiesAnnouncements

Македонија2025 објави именување на три нови членови на Одборот на директори

СООПШТЕНИЕ ЗА МЕДИУМИ Македонија2025 15 август 2022 Македонија2025 објави именување на три нови членови на Одборот на директори Македонија2025 го зголемува своето влијание со избор на нови членови на Одборот, кои ќе придонесат кон организацијата со своето знаење и искуство, и ќе ú помогнат во исполнување на својата мисија, односно поддршка на развојот на Македонија…

Read more