Announcements

Членови на одборот на директори на „Македонија 2025“ остварија средба со Претседателот на РСМ Стево Пендаровски

19.05.2022 Скопје Членови на одборот на директори на „Македонија 2025“ остварија средба со Претседателот на РСМ Стево Пендаровски, на која разговараа за заклучоците и првичните реакции од 11-то издание на самитот #mk2025summit. На средбата претседателот Пендаровски му врачи македонско државјанство на Мајк Зафировски, ко-основач на „Македонија 2025“ и изрази благодарност за ангажманот и придонесот на…

Read more
Announcements

Самит Македонија 2025: Економски развој преку поголема примена на нови технологии, иновации и целосна дигитална трансформација на општествата

Скопје, 19.05.2022 – Забрзаниот развој преку употребата на нови технологии, вештачка интелигенција и иновации станува геополитичко и стратешко прашање во 21-от век, кое е подеднакво значајно за секоја земја. Затоа е важно навремено да се инвестира во соодветна едукација. Токму едукацијата, новите технологии, како и соодветната родова застапеност во технолошките и информатичките науки беа главните…

Read more