Видео подкаст со Јана Клопчевска/ проект СТЕМувај како девојка

Дали можете да се сетите како ја донесовте одлуката да одберете образование/кариера во технологија/СТЕМ? Какви беа вашите почетоци, што и кој ве мотивираше или инспирираше да покрај кариерната одлука да бидете професор се занимавате и со апликација на технологијата во молекуларната храна? Ова се само дел од прашањата за кои разговаравме  со Јана Клопчевска, продекан за настава…

Read more

Самит Македонија 2025: Преку дигитализација македонската економија да стане водечка во регионот

Скопје, 19.11.2021 – Дигитализацијата  како клучен сегмент за забрзан економски развој беше во фокусот на десеттиот самит на Организацијата „Македонија 2025“. Во рамките на панелите на Самитот се дискутираше за најновите трендови во дигитализацијата и дигиталните вештини, кружната економија и актуелните економски теми. Покрај тоа беа презентирани и успешни приказни на технолошко напредни компании од…

Read more

ПОКАНА за НАСТАН „Можности за едукација и доусовршување„

Ве очекуваме да ни се придружите на 12.11.2021 година во 19.30 часот на онлајн настан посветен на „Можности за едукација и доусовршување„, дел од Проектот „СТЕМувај како девојка„ Настанoт е организиран од страна на Macedonia 2025, Women In Tech Macedonia и Inovativnost во рамки на Global Entrepreneurship Week North Macedonia 2021. ► За време на…

Read more