Ајде заеднички да инспирираме повеќе девојки во СТЕM!

Македонија2025, во партнерство со Фондацијата Ана и Владе Дивац – Србија и Women In Tech Macedonia, Ве кани да се вклучите во активностите за мотивирање и поддршка на младите девојки за избор на образование и кариера во некоја од областите на СТЕМ (Science, Technology, Engineering and Mathematics). Веруваме дека со споделување на Вашата успешна приказна и искуства, заеднички ќе…

Read more
ActivitiesAnnouncements

Спектакл: Нијагарините водопади и „Си-ен“ кулата во Торонто блеснаа во боите на македонското знаме

Во чест на 30 годишнината од прогласувањето на независноста на Република Македонија, вчера вечерта Нијагарините водопади и „Си-ен“ кулата во Торонто беа осветлени со боите на македонското знаме. “Најсоодветно е кога Нијагарините водопади, признати како седмо светско чудо, ја признава 30 годишницата од независноста на  Македонија. Таа нескротлива моќ, убавината и силата на водопадите се симбол…

Read more