Успешно прво издание на “Охрид камп за високо-технолошка извонредност” во организација на Македонија2025

Изминатата недела се одржа Кампот за високо-технолошка извонредност, во организација на Македонија2025. Кампот за високо-технолошка извонредност е еднонеделна програма за напредни вештини по роботика и кодирање која се спроведе во Охрид во периодот од 18 до 24 јули 2021 год. Македонија2025 заедно со своите партнери доделија стипендии на 16 учесници на возраст од 11-15 години…

Read more