Самит Македонија 2025: Преку дигитализација македонската економија да стане водечка во регионот

Скопје, 19.11.2021 – Дигитализацијата  како клучен сегмент за забрзан економски развој беше во фокусот на десеттиот самит на Организацијата „Македонија 2025“. Во рамките на панелите на Самитот се дискутираше за најновите трендови во дигитализацијата и дигиталните вештини, кружната економија и актуелните економски теми. Покрај тоа беа презентирани и успешни приказни на технолошко напредни компании од…

Read more

ПОКАНА за НАСТАН „Можности за едукација и доусовршување„

Ве очекуваме да ни се придружите на 12.11.2021 година во 19.30 часот на онлајн настан посветен на „Можности за едукација и доусовршување„, дел од Проектот „СТЕМувај како девојка„ Настанoт е организиран од страна на Macedonia 2025, Women In Tech Macedonia и Inovativnost во рамки на Global Entrepreneurship Week North Macedonia 2021. ► За време на…

Read more

СЕРИЈАЛ ОД МОТИВАЦИСКИ ПРЕДАВАЊА ВО РАМКИ НА ПРОЕКТОТ „СТЕМувај како девојка„

Средното образование е клучно при насочување и поттикнување на учениците во изборот на понатамошно образование и кариера. Токму затоа, изминатиот период бевме навистина активни со проектот “СТЕМувај како девојка” и организиравме серијал од предавања на врвни македонски жени (од земјава и дијаспората) кои своето образование и понатамошна кариера го имале/имаат во областите на СТЕМ (наука,…

Read more