Раководството на Македонија2025 оствари средба со Заев: Да го искористиме огромниот потенцијал за соработка

Претседавачот на Одборот на директори на Македонија2025 – Вера Ставроф и главниот извршен директор, проф. д-р. Никица Мојсоска-Блажевски вчера остварија средба со премиерот Зоран Заев, каде разговараа за можностите на продлабочување на соработката во насока на поддршка на економскиот развој на земјата. „Македонија2025, како економски „глас” на нашата дијаспора, има уникатна позиција да помогне во…

Read more

Отворен повик за ЛИДЕР проект 2019

Македонија2025 објавува отворен повик за ЛИДЕР проектот кој по 12-ти пат ќе се одржи од 6-ти до 17-ти мај во Скопје. Ivey School of Business го организира ЛИДЕР проектот уште од 1991-та година. Оваа целосно бесплатна програма претставува десетдневна MBA (Management and Business Administration) работилница, која ги охрабрува и поттикнува македонските претприемачи да развијат локални бизнис решенија, кои ќе создадат нови можности за општествен…

Read more
Press Releases

Нов главен извршен директор и претседавач на Македонија2025

Организацијата прославува 10 години работење за земјата Скопје (13.02.2019) – Македонија2025 денеска објавува неколку промени во раководниот тим, преоѓајќи во втората деценија постоење како невладина организација фокусирана кон помошта во градењето на посилна нација. Првата деценија ја одбележа огромен успех. Од 2008, организацијата има инвестирано 1 милион долари во програмите за лидерски развој, со кои…

Read more

Нов главен извршен директор и претседавач на Македонија2025

Организацијата прославува 10 години работење за земјата Скопје (13.02.2019) – Македонија2025 денеска објавува неколку промени во раководниот тим, преоѓајќи во втората деценија постоење како невладина организација фокусирана кон помошта во градењето на посилна нација. Првата деценија ја одбележа огромен успех. Од 2008, организацијата има инвестирано 1 милион долари во програмите за лидерски развој, со кои…

Read more