Погледнете го МК2025 календарот на настани за оваа година!

Имаме навистина богат календар со активности и настани за оваа година. Продоложуваме со нашата долгорочна цел за зголемување на можностите за граѓаните, домашните компании, како и инвеститорите од дијаспората. Покрај добро познатиот годишен Самит на Македонија2025, ќе организираме многу настани за вмрежување во Македонија и ширум светот, бизнис форуми и тркалезни маси, како и настани од…

Read more

Размислувања за предложеното воведување на прогресивен персонален данок на доход

Владиниот предлог за прогресивен персонален данок на доход, може да му наштети на растот и не е најдобар одговор за нееднаквоста во приходите. Владата е повикана повторно да воведе прогресивен персонален данок на доход. Македонија2025 анкетираше некои клучни странски приватни компании за оваа промена. Компаниите се многу загрижени за негативното влијание на прогресивниот данок врз…

Read more