Announcements

EQ Excellence with Great Impressions from the Bitove Family Entrepreneurship Program in partnership with CESO SACO

EQ Excellence – Skopje is a beneficiary of the Bitove Family Entrepreneurship Program in partnership with CESO SACO. Nela Joleska, CEO of EQ Excellence is very thankful to the Bitove Family Foundation for the given opportunity to learn from a widely recognized senior expert and integrate the transferred knowledge in her company EQ Excellence is…

Read more
Announcements

Онлајн програма за развој на микро, мали и средни компании поддржана од Фондацијата Битов и CESO SACO Канада

Поради околностите со пандемијата на Ковид-19 нудиме единствена можност за виртуелно одржување на програмата. Во период од една година дополнителни 10 македонски компании ќе имаат можност да се стекнат со менторство од искусни канадски консултанти. За програмата Програмата им овозможува на македонските компании да бидат советувани и поддржани од искусни канадски консултанти со богато искуство…

Read more
Announcements

Виртуелна средба со добитниците на специјална награда од Македонија2025 во склоп на О2 Предизвик 2

Денеска одржавме виртуелна средба со тројца од финалистите во рамките на јавниот повик за справување со климатски промени О2 Предизвик – 2, кои се добитници на специјалната награда од Македонија2025. Станува збор за следните компании: ЦСП ТЕК – Фотоника (Скопје), Бионовел Плус Доо – Справување со отпад од лушпи од јајца и производство на додатоци…

Read more
Announcements

Микро, мали и средни компании можат да аплицираат на Програмата за претприемачи-Битов во соработка со CESO SACO

Микро, мали и средни компании имаат шанса да добијат врвно менторство од познати канадски консултанти Што претставува Програмата за претприемачи-Битов? Програмата за претприемачи-Битов, е основана во соработка со CESO SACO (Canadian Executive Service Organization). СЕЅО SACO е канадска организација со 50 годишнo искуство во областа на меѓународниот економски развој. Организацијата работи на развој на приватниот…

Read more