Announcements

Економистот и професор по менаџмент др. Владо Димовски е нов член на едукативниот одбор на Македонија2025

Ни претставува чест да го најавиме др. Владо Димовски, професор по менаџмент на катедрата за Економија на Љубљанскиот универзитет, како нов член на Одборот за едукација на Македонија2025. Професорот Димовски има докторат по менаџмент и финансии од Државниот универзитет во Кливленд, САД. Господинот Димовски бил дел од словенечкиот Државен секретаријат за индустрија (1995 – 1997) каде…

Read more
Announcements

Марија Каранакова – Најголем предизвик со работата е да се допре до потенцијалните клиенти на иновативен начин

Марија Каранакова е косопственик на консултантската фирма за развој на бизниси Periticonsulting и член на Leaders Club на Македонија2025 во Европа. Таа е ентузијаст за готвење и ја фасцинираат печурките и алгите. Неодамна Марија ни кажа некои работи за продуктивноста, за предизвиците и за тоа што ја инспирира.    1. Што те инспирира во изминатиов период? – Ме…

Read more
Announcements

Создавање и негување врски со дијаспората – примерот на Birthright Israel на Самитот на Македонија2025

Самитот на Македонија2025 во 2016 беше домаќин на разговорот помеѓу претседателот на организацијата Роберт Арсов, извршниот Директор на Birthright Israel (Таглит Израел) Гидеон – Гиди Марк и амбасадорот на Израел во Македонија Ден Орјан. Разговорот се водеше околу тоа како еврејската дијаспора и враќа на земјата што ја смета за нејзина природна и традиционална татковина. Фокусот на…

Read more