Announcements

Бидете дел од врвна обука за бизнис и претприемништво: Отворен повик за ЛИДЕР проект

Крајниот рок за аплицирање е 1.4.2020 Имате бизнис идеја, но не знаете дали сте на вистинскиот пат? Ви требаат практични знаења за подобро работење на вашиот бизнис? Дознајте ги сите чекори за започнување и водење бизнис. Пријавете се на бесплатната обука за бизнис и претприемништво – ЛИДЕР проект. Македонија2025 објавува отворен повик за ЛИДЕР проектот кој по 13-ти…

Read more
Announcements

Голем интерес кај македонските претприемачи и студенти за програмите на EIT Digital

Успешни македонски претприемачи, сопственици на компании, претставници на стартап заедницата и студенти, покажаа голем интерес за програмите на EIT Digital, во склоп на интерактивната работлница, организирана од страна на Македонија2025 и Startup Macedonia. Јасмина Поповска, Arise Country Lead во EIT Digital, пред присутните ги презентираше програмите на Европскиот институт за иновации и технологии, наменети за…

Read more