Announcements

Голем интерес кај македонските претприемачи и студенти за програмите на EIT Digital

Успешни македонски претприемачи, сопственици на компании, претставници на стартап заедницата и студенти, покажаа голем интерес за програмите на EIT Digital, во склоп на интерактивната работлница, организирана од страна на Македонија2025 и Startup Macedonia. Јасмина Поповска, Arise Country Lead во EIT Digital, пред присутните ги презентираше програмите на Европскиот институт за иновации и технологии, наменети за…

Read more