research articles

Загадувањето на воздухот во Македонија: Број еден закана по здравјето и економијата

Вовед Загадувањето на воздухот е глобален феномен кој во последната деценија достигна загрижувачки нивоа, особено во економиите со ниски и средни примања. Постојат многубројни причини зад се` повисоките нивоа на загадување, кои во голема мера се нејасни. Меѓу најчесто наведуваните се горењето на биомаса (дрво, јаглен, нафта) која се употребува за греење кај домаќинствата (особено…

Read more
Announcements

Самит Македонија2025: Водечка регионална платформа за бизнис, лидерство и иновации

САМИТ МАКЕДОНИЈА2025 MACEDONIA2025 SUMMIT 13-15 ноември хотел Мериот – Скопје  Динамична платформа за споделување знаења, поврзување на бизнисите и инспирирање иновации и промени во Југоисточна Европа Осмото издание на Самитот Македонија2025 ќе се одржи од 13-ти до 15-ти ноември во хотел Мериот – Скопје. Самитот претставува водечка регионална платформа за споделување знаења, поврзување на бизнисите…

Read more