Интервју со Џон Лазароу, експерт за финансии и инструктор на Лидер проектот во Македонија: Капитализмот се заснова на неуспех!

Кажи ни за твоето искуство во Македонија како инструктор на ЛИДЕР проектот. Што сметаш дека научија учесниците во текот на програмата? Најважното нешто што го научија учесниците е да размислуваат критички и да градат структура во мисловниот процес. Учесниците беа поведени да го согледаат начинот на кој се води бизнис, односно, начинот на кој планираат…

Read more

Се навраќаме на ЛИДЕР Проектот и впечатоците на учесниците од Македонија

Овој март Македонија2025 организираше десетдневен, интензивен курст за деловно образование со наслов ЛИДЕР проект, кој за прв пат беше организиран во 1991 од страна на магистранти од Школото за Бизнис Ричард Ајви од Канада. Кај нас оваа програма се одржува по осми пат и ни претставува особено задоволство што таа влијае стимулативно на учесниците. Образовната програма…

Read more