Филип Тодосов, стипендист на Фондот „Таленти денес – лидери утре“ продолжува да реди успеси!

Филип Тодосов, стипендист на Македонија2025, матурант во средното училиште „Орце Николов“ во Скопје и најмладиот Full Stack Web Developer во Македонија, продолжува да реди успеси! Веднаш по самото добивање на стипендијата, Филип ја заврши академијата за програмирање Code Academy и ја започна тримесечната пракса во реномираната ИТ компанија CodeDesk. „Таму имав прилика не само да…

Read more

Ана Наумоска, стипендистка на Фондот „Таленти денес – лидери утре“ продолжува да реди успеси на повеќе полиња!

Ана Наумоска, стипендистка на Македонија2025 и талент по хемија и биологија, продолжува да реди успеси на повеќе полиња! Откако ја доби стипендијата од Фондот за талентирани средношколци и студенти „Таленти денес – лидери утре“, таа учествуваше на Образовното рандеву – Младинска Асоцијација на Средните Стручни училишта во Македонија – МАССУМ како претставник на нејзиното училиште…

Read more