Announcementstalents

За успесите на Димитар Џорлев – Стипендист на Фондот за талентирани студенти на Македонија2025

Димитар Џорлев е стипендист на Фондот за талентирани студенти „Таленти денес – Лидери утре“ на Македонија2025. Во периодот 16-17 август 2020 учествуваше на финалето на седмиот турнир по математика „Математика без граници” на кој учествуваа учесници од 19 држави од целиот свет и ги освои највисоките награди. Златен медал во категоријата средношколци Шампион на целиот…

Read more

Македонија2025 со поддршка за талентираните млади: Отворен повик за стипендирање на десет средношколци/студенти

Меѓународната невладина организација Македонија2025 го отвори повикот за прием на апликации во склоп на Фондот за поддршка на талентирани студенти за тековната 2020 година. По успешноста на пилот-проектот, Фондот обезбеди средства да помогне на талентирани млади од Македонија во периодот од 2019-2022. Во текот на оваа година, ќе се стипендираат 10 индивидуи, при што поддршката…

Read more
Announcementstalents

Средба на Ротари Клуб Скопје Центар и стипендистите од Добротворниот фонд за поддршка на талентирани млади „Таленти денес – Лидери утре“

Претставници на Ротари Клуб Скопје Центар остварија неформална средба со дел од стипендистите на Добротворниот фонд за поддршка на талентирани млади „Таленти денес – Лидери утре“, основан од Македонија2025. На средбата, талентираните средношколци и студенти имаа можност да ги претстават своите образовани достигнувања, иновативните бизнис идеи, како и постигнатите успеси од учество на државни и…

Read more