Announcementstalents

Macedonia2025 Awarded 10 Scholarships within the Program “Talents Today – Leaders Tomorrow”

    Macedonia2025 held an online event for awarding scholarships for the program ‘Talents Today – Leaders Tomorrow’ for the 2021/22 school year. At the event, the Selection Committee consisting of prominent members of the business community, and the Macedonia2025 team congratulated these young individuals for receiving the scholarships. We are extremely proud of our…

Read more
Announcementstalents

За успесите на Димитар Џорлев – Стипендист на Фондот за талентирани студенти на Македонија2025

Димитар Џорлев е стипендист на Фондот за талентирани студенти „Таленти денес – Лидери утре“ на Македонија2025. Во периодот 16-17 август 2020 учествуваше на финалето на седмиот турнир по математика „Математика без граници” на кој учествуваа учесници од 19 држави од целиот свет и ги освои највисоките награди. Златен медал во категоријата средношколци Шампион на целиот…

Read more
Announcementstalents

Македонија2025 со поддршка за талентираните млади: Отворен повик за стипендирање на десет средношколци/студенти

Меѓународната невладина организација Македонија2025 го отвори повикот за прием на апликации во склоп на Фондот за поддршка на талентирани студенти за тековната 2020 година. По успешноста на пилот-проектот, Фондот обезбеди средства да помогне на талентирани млади од Македонија во периодот од 2019-2022. Во текот на оваа година, ќе се стипендираат 10 индивидуи, при што поддршката…

Read more