AnnouncementsPress Releases

The Ninth Edition of the Macedonia2025 Summit to Take Place in a Hybrid/ Virtual Format for the First Time on 1-3 December

Skopje, 24.11.2020 – The annual ninth Macedonia2025 Summit will take place in a hybrid format for the first time, on 1-3 December 2020 through the online conference platform hopin.com. The Macedonia2025 Summit is a premier regional gathering that serves as a platform for sharing knowledge, connecting organizations, and inspiring change in Southeast Europe. Having some…

Read more
AnnouncementsPress Releases

Македонија2025 е една од партнерските организации на Претседателскиот центар за политичко образование

Во саботата во Скопје се одржа инаугуративен настан на Претседателскиот центар за политичко образование, еден од клучните проекти во изборната програма на претседателот Стево Пендаровски, кој се реализира во насока на заложбите за јакнење на демократските политички вредности, промоција и заштита на човековите права и слободи, политичкиот плурализам, меѓусебната толеранција, заедништво и солидарност. На настанот,…

Read more
AnnouncementsPress Releases

Премиерот Заев и одборот на Македонија2025: Фокус кон креирање на долгорочни политики за економски развој

Вложувања во образование и зајакнување на човековиот капитал, иновации, инвестиции, подобрување на деловниот амбиент, почитување на демократските темели на општеството, борба со корупцијата и грижа за животната средина беа теми на онлајн состанокот на претседателот на Владата на Република С. Македонија, Зоран Заев и заменик-претседателот за економски прашања, Фатмир Битиќи со одборот на Македонија2025, претседателката…

Read more
AnnouncementsPress Releases

The Bureaucracy Index for Macedonia presented for the first time on the International Bureaucracy Day

29.09.2020, Skopje – Today, the methodology for calculating the Bureaucracy Index for the Republic of N. Macedonia was publicly presented for the first time, on the occasion of the International Bureaucracy Day. The calculation of the Bureaucracy Index is part of the project “Towards Reducing the Bureaucratic Burden”*, whose main goal is to measure the…

Read more