AnnouncementsPress Releases

Последниот ден од Самиот Македонија2025 исполнет со инспиративни дискусии за претприемништво, лидерство и иновации

Скопје, 03.12.2020  – Претприемништво, непроценливата вредност на вработените за успехот на еден бизнис, младите и иновациите, беа главните теми на последниот ден од виртуелниот Самит Македонија2025. Самитот денеска започна со панел-дискусијата насловена “Што е потребно за врвен успех: интервју со најуспешната жена-претприемач со македонско потекло во светот“ односно Сузан Ничовски, која е основач и претседател…

Read more
AnnouncementsPress Releases

Безбедноста на вакцините против Ковид-19 и развојот на бизнисите во време на криза во фокус на вториот ден од Самитот Македонија2025

Скопје, 02.12.2020 – Денеска е вториот ден од деветотто издание на Самит Македонија2025 кое се одржува во дигитална/ хибридна форма. Денот започна со интерактивна дискусија под наслов “Светот во време на криза”, организирана од Келог Алумни Клубот на Македонија2025, каде свои излагања имаа Борут Штрукељ – Универзитетски професор на Катедрата за фармацевтска биологија на Факултетот…

Read more
AnnouncementsPress Releases

Денеска официјално започна виртуелниот Самит Македонија2025

Скопје, 01.12.2020 – Денеска официјално започна 9-то издание на Самитот Македонија2025 во хибридна/ виртуелна форма, со воведни поздравни обраќања од страна на Вера Ставроф, претседавач на Одборот на директори на Македонија2025 и Никица Мојсоска Блажевски, главен извршен директор на Македонија2025. „Ви посакувам топло добредојде на 9-то издание на Самитот Македонија2025. Ова е тешка година за…

Read more