АЈДЕ ЗАЕДНИЧКИ ДА ИНСПИРИРАМЕ ПОВЕЌЕ ДЕВОЈКИ ВО СТЕM!

“Технологијата не е машка или женска професија, тоа е професија на иднината” изјави Нина Ангеловска, Претседател на Асоцијација за е-трговија, Жена амбасадор за е-трговија на УНКТАД во поддршка на сите девојки со интерес во СТЕМ    Програмата „SТЕМ IT like a girl„ или „СТЕМувај како девојка„ Македонија2025 ја реализира во партнерство со Фондацијата Ана и Владе Дивац – Србија и…

Read more