Ана Наумоска, стипендистка на Фондот „Таленти денес – лидери утре“ продолжува да реди успеси на повеќе полиња!

Ана Наумоска, стипендистка на Македонија2025 и талент по хемија и биологија, продолжува да реди успеси на повеќе полиња! Откако ја доби стипендијата од Фондот за талентирани средношколци и студенти „Таленти денес – лидери утре“, таа учествуваше на Образовното рандеву – Младинска Асоцијација на Средните Стручни училишта во Македонија – МАССУМ како претставник на нејзиното училиште…

Read more
dashboard

Macedonia Country Dashboard – 2019 Q2 Update

Gross domestic product: The economy continued its recent trend of consistent growth with real GDP growth of 3.1 per cent YoY for Q2 2019 (graph 1). Graph 1: Real GDP growth, quarterly data In production terms, Wholesale and Retail Trade made the largest contribution to growth (1.49 percentage points), growing 7.5 percent YoY (graph 2).…

Read more