AnnouncementsPress Releases

Голем интерес кај бизнис заедницата од земјата и регионот за осмото издание на Самитот Македонија2025

Скопје, 13.11.2019 – Од денеска па сѐ до 15-ти ноември, Скопје ќе биде место каде ќе се собeрат истакнати домашани, регионални и странски експерти од областа на бизнисот, економијата, претприемништвото, лидерството, иновациите и технологиите. Во целокупната програма се планирани бизнис натпревари за стартапи и средношколци, над 15 панел-дискусии, неколку засебни тематски сесии, интерактивни настани за…

Read more
AnnouncementsInterviews

ИНТЕРВЈУ: НИКИЦА МОЈСОСКА-БЛАЖЕВСКИ: Целта на основачите на Македонија 2025 е земјава да стане дел од западен свет до 2025

Основната функција или мисија на Македонија 2025 е да го поддржи развојот на компаниите и земјата, а не да инвестира директно во бизнисите. Досега сме вложиле околу 3 милиони долари во програми за поддршка на бизнисите. Покрај директна поддршка, во смисла на експертска помош, сме организирале многубројни настани низ светот за поврзување на македонските бизниси…

Read more
Announcements

Македонија2025 и центарот за развој на нови бизниси поддржуваат млади претприемачи!

Денеска се одржа инфо-сесија за правилата на учество и концептот на претстојниот средношколски натпревар „Најдобар бизнис концепт”. На настанот се обратија координаторот на натпреварот, проф. Радмил Поленаковиќ и извршната директорка на Македонија2025, Никица Мојсоска-Блажевски. Свое излагање имаше и Олга Рајчиќ минатогодишен победник на проектот ЛИДЕР и сегашен стипендист на Битов-програмата за економски развој во соработка со канадската…

Read more