AnnouncementsPress Releases

Иновациите и нивното влијание врз заштита на животната средина во фокусот на последниот ден од Самитот Македонија2025

Скопје, 15.11.2018 – Со дискусии и практични совети за користење на иновациите во служба на подобра животна средина и намалување на загадувањето на воздухот заврши осмото издание на Самитот Македонија2025. Врвни домашни и странски експерти, претставници на државни институции и компании, ги споделија своите стручни видувања, осврнувајќи се на ризиците врз здравјето и економијата предизвикани…

Read more
AnnouncementsPress Releases

Самит Македонија2025: Платформа за нови партнерства и за поддршка на домашните компании

Скопје, 14.11.2018 – Денеска официјално започна осмото издание на Самитот Македонија2025 со воведни поздравни обраќања од страна на Ана Арсов, претседавач на Самитот и член на Одборот на директори на Македонија2025, Вера Ставроф, претседавач на Одборот на директори на Македонија2025, Никица Мојсоска Блажевски, главен извршен директор на Македонија2025, Стево Пендаровски, претседател на Република С. Македонија,…

Read more
Announcements

Претседателот Пендаровски се сретна со делегација на „Македонија 2025″

Претседателот на Република Македонија, Стево Пендаровски, денеска оствари средба со дел од основачите и членовите на одборот на организацијата „Македонија 2025″. На средбата соговорниците го информираа претседателот Пендаровски за осмото издание на Самитот „Македонија 2025″, кој се одржува од 13-ти до 15-ти ноември во Скопје и кој служи како платформа за споделување на знаења, поврзување на бизнисите…

Read more
AnnouncementsPress Releases

Голем интерес кај бизнис заедницата од земјата и регионот за осмото издание на Самитот Македонија2025

Скопје, 13.11.2019 – Од денеска па сѐ до 15-ти ноември, Скопје ќе биде место каде ќе се собeрат истакнати домашани, регионални и странски експерти од областа на бизнисот, економијата, претприемништвото, лидерството, иновациите и технологиите. Во целокупната програма се планирани бизнис натпревари за стартапи и средношколци, над 15 панел-дискусии, неколку засебни тематски сесии, интерактивни настани за…

Read more