AnnouncementsKellog

Open Call for Applications: Zafirovski Executive Education Program 2020

Macedonia2025 announces the 2020 Open Call for the Zafirovski Executive Education Program, which provides scholarships for the globally renowned Kellogg School of Management Applications deadline: 20 February, 2020 The Zafirovski Executive Education Program of Macedonia2025 in partnership with the Kellogg School of Management (KSM) provides scholarships for Macedonian business leaders to the globally renowned Kellogg Executive…

Read more
Announcements

Македонија2025 одржа „Појадок со новинарите“

На 13-ти декември (петок), Македонија2025 одржа „Појадок со новинарите“ во неформална и претпразнична атмосфера. На настанот присуствуваа голем број од постојаните медиумски партнери на организацијата, кои заеднички го прославија успехот од годинешниот Самит Македонија2025, но изразија и заинтересираност за континуирано следење и зголемена видливост на останатите активности на организацијата во текот на годината што следи.…

Read more
Announcements

Македонија2025 организираше „Ручек со спонзорите“

На 11-ти декември (среда), во неформална атмосфера, Македонија2025 организираше свечен „Ручек со спонзорите“, во знак на нивната континуирана и плодна поддршка во реализацијата на годинешниот Самит Македонија2025, но и други активности на организацијата во текот на изминатата година. Уште еднаш би сакале да ја изразиме нашата искрена благодарност. Навистина ја цениме исклучителната соработка. Се надеваме…

Read more
Announcements

Успешно реализиран финалниот средношколски натпревар „Најдобар бизнис концепт“

Македонија2025, Центарот за развој на нови бизниси при Машинскиот факултет, Универзитет „Св. Кирил и Методиј“, Бирото за развој на образование и Националниот центар за развој на иновации и претприемничко учење (НЦРИПУ) го организираа натпреварот „Најдобар бизнис концепт – 2019“ за гимназиите и средните стручни училишта на државно ниво. Пред повеќе од 100 присутни, финалниот натпревар…

Read more