Announcementstalents

За успесите на Димитар Џорлев – Стипендист на Фондот за талентирани студенти на Македонија2025

Димитар Џорлев е стипендист на Фондот за талентирани студенти „Таленти денес – Лидери утре“ на Македонија2025. Во периодот 16-17 август 2020 учествуваше на финалето на седмиот турнир по математика „Математика без граници” на кој учествуваа учесници од 19 држави од целиот свет и ги освои највисоките награди. Златен медал во категоријата средношколци Шампион на целиот…

Read more
Announcements

Со иновативни проекти во борба против климатски промени

Седум проекти добиваат поддршка во рамките на јавниот повик за справување со климатски промени О2-2, кој Фондот за иновации и технолошки развој го реализира во соработка со Програмата за развој на ОН, УНДП, Министерството за надворешни работи на државата Израел, Министерство за животна средина и просторно планирање на С.Македонија, како и две партнер организации Кајама…

Read more
AnnouncementsPress Releases

The Bureaucracy Index for Macedonia presented for the first time on the International Bureaucracy Day

29.09.2020, Skopje – Today, the methodology for calculating the Bureaucracy Index for the Republic of N. Macedonia was publicly presented for the first time, on the occasion of the International Bureaucracy Day. The calculation of the Bureaucracy Index is part of the project “Towards Reducing the Bureaucratic Burden”*, whose main goal is to measure the…

Read more