Announcementsbitoveceso

Виртуелна средба со добитниците на специјална награда од Македонија2025 во склоп на О2 Предизвик 2

Денеска одржавме виртуелна средба со тројца од финалистите во рамките на јавниот повик за справување со климатски промени О2 Предизвик – 2, кои се добитници на специјалната награда од Македонија2025. Станува збор за следните компании: ЦСП ТЕК – Фотоника (Скопје), Бионовел Плус Доо – Справување со отпад од лушпи од јајца и производство на додатоци…

Read more
Announcements

Macedonia2025 Recommends Applying to GrowBiz – An Exciting New Initiative Implemented by LinkAcross

GrowBiz is an exciting new initiative implemented by LinkAcross and co-funded by USAID’s Economic Development, Governance and Enterprise Growth Project to help your tourism, agriculture, or manufacturing business in Macedonia or Albania grow and increase sales. We do this through personalized training, consulting, and coaching by international and local experts, all with the goal of…

Read more
Announcementstalents

За успесите на Димитар Џорлев – Стипендист на Фондот за талентирани студенти на Македонија2025

Димитар Џорлев е стипендист на Фондот за талентирани студенти „Таленти денес – Лидери утре“ на Македонија2025. Во периодот 16-17 август 2020 учествуваше на финалето на седмиот турнир по математика „Математика без граници” на кој учествуваа учесници од 19 држави од целиот свет и ги освои највисоките награди. Златен медал во категоријата средношколци Шампион на целиот…

Read more
Announcements

Со иновативни проекти во борба против климатски промени

Седум проекти добиваат поддршка во рамките на јавниот повик за справување со климатски промени О2-2, кој Фондот за иновации и технолошки развој го реализира во соработка со Програмата за развој на ОН, УНДП, Министерството за надворешни работи на државата Израел, Министерство за животна средина и просторно планирање на С.Македонија, како и две партнер организации Кајама…

Read more