Announcementsdashboard

Country Dashboard – Q3 2020

Several years after the introduction of the Country Dashboard, in 2020 we conducted an audit process to make it even more relevant in the current global and domestic economic and social context, as well as in line with the desired future of the country (mainly accession to the EU). The revision consisted of two main…

Read more
ActivitiesAnnouncementsbitoveceso

Програма за развој на микро, мали и средни компании поддржана од Фондацијата Битов и CESO SACO Канада

За програмата Програмата им овозможува на македонските компании да бидат советувани и поддржани од искусни канадски консултанти со богато искуство и врвни достигнувања. Консултантите ќе работат на конкретните предизвици со кои се соочуваат македонските компании, придонесувајќи кон побрз раст, повисока конкурентиност и интеранционализација на компаниите. Секоја компанија ќе биде поврзана со консултант чија експертиза и…

Read more
Announcements

Macedonia2025 Proudly Announces its New Program: Ohrid High-Tech Excellence Camp for Teenagers

Ohrid High-Tech Excellence Camp (Coding and Robotics Diaspora Camp) combines the opportunity to learn, practice together and share experiences on coding and robotics skills, while having a traditional summer fun! Macedonia2025 is proud to announce this brand new program Ohrid High-Tech Excellence Camp (Coding and Robotics Diaspora Camp) whose aim is to boost the high-tech…

Read more
AnnouncementsPress Releases

Последниот ден од Самиот Македонија2025 исполнет со инспиративни дискусии за претприемништво, лидерство и иновации

Скопје, 03.12.2020  – Претприемништво, непроценливата вредност на вработените за успехот на еден бизнис, младите и иновациите, беа главните теми на последниот ден од виртуелниот Самит Македонија2025. Самитот денеска започна со панел-дискусијата насловена “Што е потребно за врвен успех: интервју со најуспешната жена-претприемач со македонско потекло во светот“ односно Сузан Ничовски, која е основач и претседател…

Read more