AnnouncementsPress Releases

Премиерот Заев и одборот на Македонија2025: Фокус кон креирање на долгорочни политики за економски развој

Вложувања во образование и зајакнување на човековиот капитал, иновации, инвестиции, подобрување на деловниот амбиент, почитување на демократските темели на општеството, борба со корупцијата и грижа за животната средина беа теми на онлајн состанокот на претседателот на Владата на Република С. Македонија, Зоран Заев и заменик-претседателот за економски прашања, Фатмир Битиќи со одборот на Македонија2025, претседателката…

Read more
Announcementsyouth macedonian voices

Sibela Mamudoska: My Goal is to Continue Helping the Community and Contribute to our Societal Improvement

Heritage My name is Sibela Mamudoska, I am 23 years old and I come from Prilep. I finished my secondary education at the secondary vocational school “Kuzman Josifoski – Pitu” in Prilep, educational profile for Legal technician and I continued my education at the Faculty of Economics in Prilep, “St. Kliment Ohridski” University – Bitola.…

Read more
Announcements

Прочитајте за онлајн донаторската кампања на Македонија2025 во “Граѓаните за промена“

Во новиот број од списанието „Граѓаните за промена“ на Цивика Мобилитас, прочитајте за онлајн донаторска кампања насловена „Да ги заштитиме здравствените работници кои се грижат за нас!“ која беше организирана од Македонија2025. „Граѓаните за промена“ е списание за граѓанското општество и на граѓанското општество. Целосното списание е достапно на следниот линк ОВДЕ.

Read more
Announcements

Македонија2025 потпиша Меморандум за соработка со КОП – Комора на органски производители

Никица Мојсоска Блажевски, Главен извршен директор на Македонија2025 и Претседателот на КОП – Комора на органски производители, Драги Цветковиќ, денеска потпишаа Меморандум за соработка. Основната цел на воспоставување на соработка помеѓу Комората на органски производители и Македонија 2025 е зацврстување на врските помеѓу македонската бизнис заедница и македонската бизнис дијаспора. Преку активности од заеднички интерес…

Read more