AnnouncementsPress Releases

Денеска официјално започна виртуелниот Самит Македонија2025

Скопје, 01.12.2020 – Денеска официјално започна 9-то издание на Самитот Македонија2025 во хибридна/ виртуелна форма, со воведни поздравни обраќања од страна на Вера Ставроф, претседавач на Одборот на директори на Македонија2025 и Никица Мојсоска Блажевски, главен извршен директор на Македонија2025. „Ви посакувам топло добредојде на 9-то издание на Самитот Македонија2025. Ова е тешка година за…

Read more
AnnouncementsPress Releases

The Ninth Edition of the Macedonia2025 Summit to Take Place in a Hybrid/ Virtual Format for the First Time on 1-3 December

Skopje, 24.11.2020 – The annual ninth Macedonia2025 Summit will take place in a hybrid format for the first time, on 1-3 December 2020 through the online conference platform hopin.com. The Macedonia2025 Summit is a premier regional gathering that serves as a platform for sharing knowledge, connecting organizations, and inspiring change in Southeast Europe. Having some…

Read more
AnnouncementsPress Releases

Македонија2025 е една од партнерските организации на Претседателскиот центар за политичко образование

Во саботата во Скопје се одржа инаугуративен настан на Претседателскиот центар за политичко образование, еден од клучните проекти во изборната програма на претседателот Стево Пендаровски, кој се реализира во насока на заложбите за јакнење на демократските политички вредности, промоција и заштита на човековите права и слободи, политичкиот плурализам, меѓусебната толеранција, заедништво и солидарност. На настанот,…

Read more