ActivitiesAnnouncementsbitoveceso

Програма за развој на микро, мали и средни компании поддржана од Фондацијата Битов и CESO SACO Канада

За програмата Програмата им овозможува на македонските компании да бидат советувани и поддржани од искусни канадски консултанти со богато искуство и врвни достигнувања. Консултантите ќе работат на конкретните предизвици со кои се соочуваат македонските компании, придонесувајќи кон побрз раст, повисока конкурентиност и интеранционализација на компаниите. Секоја компанија ќе биде поврзана со консултант чија експертиза и…

Read more
Announcements

Macedonia2025 Proudly Announces its New Program: Ohrid High-Tech Excellence Camp for Teenagers

Ohrid High-Tech Excellence Camp (Coding and Robotics Diaspora Camp) combines the opportunity to learn, practice together and share experiences on coding and robotics skills, while having a traditional summer fun! Macedonia2025 is proud to announce this brand new program Ohrid High-Tech Excellence Camp (Coding and Robotics Diaspora Camp) whose aim is to boost the high-tech…

Read more
AnnouncementsPress Releases

Последниот ден од Самиот Македонија2025 исполнет со инспиративни дискусии за претприемништво, лидерство и иновации

Скопје, 03.12.2020  – Претприемништво, непроценливата вредност на вработените за успехот на еден бизнис, младите и иновациите, беа главните теми на последниот ден од виртуелниот Самит Македонија2025. Самитот денеска започна со панел-дискусијата насловена “Што е потребно за врвен успех: интервју со најуспешната жена-претприемач со македонско потекло во светот“ односно Сузан Ничовски, која е основач и претседател…

Read more
AnnouncementsPress Releases

Безбедноста на вакцините против Ковид-19 и развојот на бизнисите во време на криза во фокус на вториот ден од Самитот Македонија2025

Скопје, 02.12.2020 – Денеска е вториот ден од деветотто издание на Самит Македонија2025 кое се одржува во дигитална/ хибридна форма. Денот започна со интерактивна дискусија под наслов “Светот во време на криза”, организирана од Келог Алумни Клубот на Македонија2025, каде свои излагања имаа Борут Штрукељ – Универзитетски професор на Катедрата за фармацевтска биологија на Факултетот…

Read more