Announcements

Извршната директорка на Македонија2025 дел од дебатната емисија „И што сега?“

Извршната директорка на Македонија2025, проф. д-р. Никица Мојсоска -Блажевски, беше дел од дебатната емисија „И што сега?“, каде се дискутираше за тоа како да создаваме работна сила со соодветни и потребни вештини. Целосната емисија е достапна на следниот линк: http://play.mrt.com.mk/play/37442

Read more
Announcements

Остваривме состанок со заменик министерот за економија, Кирил Колемишевски

Плоден, искрен и содржаен состанок меѓу извршната директорка на Македонија2025, Никица Мојсоска Блажевски и заменик министерот за економија, Кирил Колемишевски. Отворивме теми кои ќе ни бидат во заеднички фокус во наредниот период. Инвестициите, едукативните програми и тесна соработка со македонските start-up компании, заслужуваат соодветна посветеност од државата и од македонската дијаспора. Редовната комуникација и координирање…

Read more
dashboard

Quarterly Economic Monitor Q2 – 2019

Macedonia 2025 projects: GDP growth between 1 – 3% in q2 2019 Based on the available early warning indicators and high frequency data, we project moderate economic slowdown in North Macedonia in the second quarter of 2019. These projections are based on following economic developments in q2 2019: Industry: Industrial production grew moderately by only…

Read more
Announcements

Панел-дискусија: „Стручен кадар по мерка на бизнисот“

На панел-дискусијата „Стручен кадар по мерка на бизнисот“, организирана од Стопанската комора на Македонија, каде учествуваше и нашата главна извршна директорка, проф. д-р. Никица Мојсоска Блажевски, беше заклучено дека клучни се вештините и дека во бизнисот на 21 век не е важно што знаете, туку да знаете да го сработите. Тромаво образование кое е нефлексибилно…

Read more