Announcements

Претседателот Пендаровски се сретна со делегација на „Македонија 2025″

Претседателот на Република Македонија, Стево Пендаровски, денеска оствари средба со дел од основачите и членовите на одборот на организацијата „Македонија 2025″. На средбата соговорниците го информираа претседателот Пендаровски за осмото издание на Самитот „Македонија 2025″, кој се одржува од 13-ти до 15-ти ноември во Скопје и кој служи како платформа за споделување на знаења, поврзување на бизнисите…

Read more
AnnouncementsPress Releases

Голем интерес кај бизнис заедницата од земјата и регионот за осмото издание на Самитот Македонија2025

Скопје, 13.11.2019 – Од денеска па сѐ до 15-ти ноември, Скопје ќе биде место каде ќе се собeрат истакнати домашани, регионални и странски експерти од областа на бизнисот, економијата, претприемништвото, лидерството, иновациите и технологиите. Во целокупната програма се планирани бизнис натпревари за стартапи и средношколци, над 15 панел-дискусии, неколку засебни тематски сесии, интерактивни настани за…

Read more